Raziščite MINI Charging

Izvedite več o naših storitvi

1

Registrirajte se za MINI Charging

1. Aplikacijo MINI že imate vključeno in povezano z vašim MINIjem? Super. Preprosto se registrirajte tako, da izberete "MINI Charging Račun" v vaši MINI aplikaciji. Vam bolj ustreza način brez aplikacije? Preverite našo stran za tarife, da preverite naše tarife, pakete in posebne ponudbe, ki najbolje ustrezajo vašim navadam vožnje in potrebam in so relavantne ta vaš MINI. Potem se prijavite z vašim MINI ID ali pa se regiistrirajte, da prejmete novega.

2. Vnesite nekaj informacij o vas in vašem vozilu. Ti podatki so zbrani večinoma za to, da vam zagotovimo, da boste prejeli ponudbe, ki ustrezajo vašemu vozilu.

3. Izberite zaželjen način plačila.

4. Naročite polnilno kartico MINI Charging Card ali, če jo že imate, vnesite njeno številko. Izberete lahko, da pogodbo aktivirate takoj ali določen datum aktivacije. Prejeli boste celoten pregled vaše pogodbe.Če je vse pravilno, preprosto pritisnite potrdi.

2

Aktivirajte kartico MINI Charging Card in prenesite aplikacijo MINI

Storitev vam je na voljo, takoj ko aktivirate kartico. Z vašo aplikacijo imate dostop do našega polnilnega omrežja.

Poiščite lahko polnilne postaje, preverite vrste vtičev in njihovo razpoložljivost ter začnete polnit na izbrani polnilni točki. Poleg tega si lahko ogledate svoje podatke za račun in obračunavanje ter jih posodobite.

3

Raziščite našo mrežo

Zemljevid vam bo v pomoč pri iskanju polnilnih točk – v naši aplikaciji ali na spletnem mestu. Filtrirajte po vrstah vtičev, hitrosti polnjenja in razpoložljivosti. Preverite ocene in dodajte svoje.

Ogledate si lahko tudi pot do želene polnilne postaje in zaženete navigacijo kar iz aplikacije MINI.

Če postaja ponuja polnjenje na daljavo, lahko zaženete tudi ta postopek.

4

Začnite polniti

Odvisno od polnilne postaje lahko polnilni postopek zaženete na različne načine in izkoristite kar največjo prilagodljivost.

MINI Charging Card: S polnilno kartico MINI Charging Card preverite pristnost na polnilni postaji,da začnete polniti.

Digitalna avtentikacija: Polnjenje lahko začnete/ustavite kar iz aplikacije. Na nekaterih polnilnih postajah lahko prek aplikacije tudi spremljate postopek polnjenja.

Vse vaše dejavnosti polnjenja so prikazane v vašem računu.

Pridobite več informacij o polnjenju električnega vozila

Trajanje polnjenja

Trajanje postopka polnjenja je odvisno od različnih dejavnikov: kapaciteta in stopnja napolnjenosti baterije, učinkovitosti polnjenja vozila ter hitrosti in zmogljivosti polnjenja polnilne postaje.
Električna vozila lahko polnite na naslednje načine:
- Izmenični tok (AC) z najv. 22 kW. To je primeren način za PHEV in BEV.
- Enosmerni tok (DC), znan tudi kot hitro polnjenje, ki se začne pri 50 kW. Ta način je primeren le za BEV.
- Visokozmogljivo polnjenje (HPC) je naslednja generacija izjemno hitre tehnologije polnjenja DC, ki se začne pri 150 kW.

Kaj to pomeni za vaše vozilo MINI?
Medtem ko povsem električni model MINI priročno doseže svojo polno zmogljivost v približno 3,5 ure na javnem polnilniku AC, doseže 80% stopnjo napolnjenosti v približno 36 minutah na polnilniku DC v mreži MINI Charging Network.

Vrste vtičev in kabli

Na voljo je več različnih vrst vtičev. Na postajah AC so najpogostejši vtiči vrste 2, nekatere pa ponujajo tudi vtiče vrste 1. Postaje DC ponujajo vtiče ccs ali CHAdeMO. Evropski proizvajalci avtomobilov uporabljajo standard ccs. 
Pri polnjenju AC boste morali s seboj prinesti svoj kabel za način 3, saj večina postaj nima priključenega lastnega kabla. Pri polnilnikih DC to ni potrebno, saj imajo priključen fiksni kabel. 

Kaj to pomeni za vozilo MINI?
Ni vam treba skrbeti glede ničesar. Vaše vozilo MINI je že dobavljeno z ustreznim osnovnim kompletom za polnjenje doma in na javnih mestih, vključno s kabli, ki so primerni za vaše vozilo in regijo. In ... vaš MINI ve, katere vrste polnilnih točk in priključkov (vrsta 2 in/ali CCS) so primerni za vašo vrsto vozila, zato privzeto uporabi pravilne filtre na zemljevidih MINI in v aplikaciji MINI.

Polnilne točke

V Evropi število javnih polnilnih postaj vztrajno raste. Po vsej Evropi je na voljo več sto operaterjev polnilnih točk (CPO). Poleg možnosti polnjenja v centrih mest je zdaj večina avtocest opremljenih z možnostmi za hitro polnjenje – običajno visokozmogljivo polnjenje (High Power Charging oz. HPC) – na smiselnih razdaljah. Za individualni dostop do tega obsežnega števila polnilnih priložnosti je potrebno veliko dela za nastavitev računov pri vseh različnih operaterjih polnilnih točk in spremljanje načinov dostopa, cen, računov in faktur.

Kaj to pomeni glede MINI Charging? MINI Charging združuje veliko večino operaterjev polnilnih točk po Evropi ter nenehno dodaja nove ponudnike in ponudbe. Zato ena pogodba poskrbi, da imate priročen dostop do celotne mreže, ki vključuje AC + DC vklj. s HPC. Oglejte si naš zemljevid za iskanje vseh polnilnih točk v naši mreži in pogosto obiskane pomembne točke v vaši bližini.

Polnjenje električnega vozila

Ko dosežete polnilno postajo, se identificirate s primerno polnilno kartico, prek aplikacije ali z drugimi digitalnimi/tehničnimi rešitvami. Glede na svojega operaterja polnilne točke (CPO) morate najprej odkleniti polnilno točko ali najprej priključiti svoje vozilo.
Ob priključitvi polnilnega kabla se ta varno zaklene na obeh koncih, preden se začne polnjenje. Kabel ostane zaklenjen do konca polnjenja. Postopek polnjenja se ustavi s ponovnim odčitavanjem načina preverjanja pristnosti ali odklepanjem vozila. Odklopite kabel. Končano.

Kaj to pomeni glede MINI/MINI Charging?
Vaša kartica MINI Charging ali aplikacija MINI predstavlja vaš ključ do obsežne mreže polnilnih točk po Evropi. Hitro boste ugotovili, kakšne so manjše razlike v postopku glede na operaterja polnilne točke. Postopek polnjenja ustavite na daljavo prek aplikacije MINI ali preprosto z odklepanjem vozila.

Stroški in tarife

Na voljo so številni modeli določanja cen in postavke, ki so odvisni od posameznih operaterjev polnilnih točk (CPO) in/ali ponudb ponudnikov e-mobilnosti (EMP). Cena je lahko določena na minuto ali kWh in se lahko spreminja glede na čas. Včasih se močno razlikujejo glede na posamezne operaterje polnilnih točk in vključujejo dodatne cenovne postavke (npr. nadomestilo za blokiranje).
Če pri različnih operaterjih polnilnih točk uporabljate združen dostop do polnilnih točk EMP, imate morda dostop do obsežne mreže, katere prednost so vidiki priročnosti, in imate na voljo tudi možnosti standardiziranih cen. Morda lahko izkoristite polnjenje na javnem mestu po prilagodljivi ceni (ceno in model določanja cen opredeli posamezni operater polnilne točke) ali nespremenljivi ceni (poenotene cene in cenovne postavke veljajo pri vseh operaterjih polnilnih točk v ponudbi).

Kaj to pomeni glede MINI Charging?
Z MINI Charging in aktivno tarifo lahko priročno polnite svoje vozilo pri številnih operaterjih polnilnih točk po vsej Evropi – po eni privlačni nespremenljivi ceni AC/DC. Cena je optimizirana glede na trg in temelji na lokalnih tržnih cenah energije.

image

Trajnostna e-mobilnost na podlagi okolju prijazne energije

Električna vozila so okolju prijazna le toliko kot energija, s katero se polnijo. Zaradi tega si z MINI polnjenjem prizadevamo za kar največjo trajnostnost vsake polnilne seje.

Več o tem

Pridružite se danes in napolnite MINI: Enostavno. Kjerkoli. Kadarkoli.

Začetek