Εξερευνήστε το MINI Charging

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία μας

1

Εγγραφείτε για το MINI Charging

1. Έχετε ήδη ενεργοποιήσει την εφαρμογή MINI App και έχετε συνδεθεί με την MINI σας; Υπέροχα. Εγγραφείτε απρόσκοπτα επιλέγοντας «Λογαριασμός MINI Charging» στην εφαρμογή MINI App. Προτιμάτε να το κάνετε χωρίς εφαρμογή; Ελέγξτε τη σελίδα μας για τις τιμές χρέωσης για να δείτε τις τιμές χρεώσεων, τα πακέτα και τις προσφορές που ταιριάζουν καλύτερα στις συνήθειες και τις ανάγκες σας και είναι σχετικές με την MINI σας.

2. Εισαγάγετε μερικές πληροφορίες για εσάς και το όχημά σας. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται κυρίως για τη δημιουργία του λογαριασμού σας και την παροχή προσφορών σχετικών με το όχημά σας.

3. Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής της προτίμησής σας.

4. Παραγγείλετε την κάρτα φόρτισής MINI Charging Card σας ή, εάν έχετε ήδη μία, εισαγάγετε τον αριθμό της κάρτα σας. Έχετε τη δυνατότητα ενεργοποίησης του συμβολαίου σας αμέσως ή σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα λάβετε μια πλήρη επισκόπηση του συμβολαίου σας. Εάν όλα είναι σωστά, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή επιβεβαίωσης.

2

Ενεργοποιήστε την κάρτα MINI Charging Card σας και κάντε λήψη της Εφαρμογής MINI

Η υπηρεσία θα είναι άμεσα διαθέσιμη τη στιγμή που ενεργοποιήσετε την κάρτα σας. Με την εφαρμογή σας, θα έχετε πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισής μας.

Μπορείτε να αναζητήσετε σταθμούς φόρτισης, να ελέγξετε τύπους πρίζας και τη διαθεσιμότητά τους και επίσης να ξεκινήσετε τη διαδικασία φόρτισης στα επιλεγμένα σημεία φόρτισης. Μπορείτε επίσης να δείτε και να ενημερώσετε τις πληροφορίες λογαριασμού και χρέωσης.

3

Βρείτε το δικό σας σημείο φόρτισης

Ο χάρτης σάς επιτρέπει να βρίσκετε σημεία φόρτισης εντός εφαρμογής. Χρησιμοποιήστε φίλτρα για τους τύπους πρίζας, την ταχύτητα φόρτισης, τον τρόπο πιστοποίησης και τη διαθεσιμότητα. Δείτε βαθμολογίες και υποβάλετε κριτικές.

Μπορείτε επίσης να δείτε μια διαδρομή προς τον σταθμό φόρτισης που προτιμάτε και να ξεκινήσετε την πλοήγηση απευθείας από την εφαρμογή MINI.

Επίσης, αν ο σταθμός προσφέρει δυνατότητα απομακρυσμένης φόρτισης, μπορείτε να ξεκινήσετε και αυτήν τη διαδικασία.

4

Έναρξη φόρτισης

Ανάλογα με τον σταθμό φόρτισης, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία φόρτισης με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία.

Κάρτα φόρτισης MINI Charging Card: Χρησιμοποιήστε την κάρτα MINI Charging Card σας για να κάνετε επαλήθευση ταυτότητας στον σταθμό φόρτισης προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία φόρτισης.

Ψηφιακή ταυτοποίηση: Εκκινήστε και διακόψτε τη διαδικασία φόρτισης μέσω της εφαρμογής. Σε ορισμένους σταθμούς φόρτισης, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τη διαδικασία φόρτισης μέσω της εφαρμογής.

Όλες οι διαδικασίες φόρτισης εμφανίζονται στον λογαριασμό σας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Διάρκεια φόρτισης

Η διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες: την ισχύ και το επίπεδο της μπαταρίας, την απόδοση φόρτισης του οχήματος όπως και την ταχύτητα και ισχύ του σταθμού φόρτισης.
Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτιστούν με τα ακόλουθα:
- Εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) με μέγιστη ισχύ 22 kW. Αυτό είναι κατάλληλο για Υβριδικά Οχήματα (PHEV) και οχήματα με μπαταρία (BEV).
- Συνεχές ρεύμα (DC), γνωστό και ως ταχεία φόρτιση, με ισχύ έναρξης 50 kW. Αυτό είναι κατάλληλο μόνο για οχήματα με μπαταρία (BEV).
- Η Φόρτιση Υψηλής Ισχύος (HPC), είναι η επόμενη υπερταχεία γενιά της τεχνολογίας φόρτισης DC, με ισχύ έναρξης 50 kW.

Τι σημαίνει αυτό με όρους MINI;
Ενώ το πλήρως ηλεκτρικό MINI φτάνει με άνεση στην πλήρη φόρτισή του σε περίπου 3,5 ώρες σε έναν δημόσιο φορτιστή AC, φτάνει στο 80% της φόρτισης του σε περίπου 36 λεπτά σε έναν Φορτιστή DC στο Δίκτυο MINI Charging.

Τύποι πρίζας και καλωδίων

Υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών τύπων πρίζας στο Δίκτυο Δημόσιας Φόρτισης. Στους σταθμούς AC, οι πρίζες Τύπου 2 είναι οι πιο συνήθεις, αλλά μερικοί διαθέτουν και Τύπου 1 πρίζες. Οι σταθμοί DC έχουν είτε πρίζες ccs ή CHAdEMO. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη χρησιμοποιούν το πρότυπο ccs. 
Για τη φόρτιση AC θα χρειαστεί να έχετε το δικό σας καλώδιο Mode 3, καθώς οι περισσότεροι σταθμοί δεν έχουν δικά τους. Για φορτιστές DC αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς έχουν ένα σταθερό καλώδιο.

Τι σημαίνει αυτό με όρους MINI;
Ότι δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Η MINI σας έρχεται ήδη εξοπλισμένη με ένα κατάλληλο βασικό κιτ για Δημόσια Φόρτιση και Φόρτιση στο σπίτι, που περιλαμβάνει καλώδια κατάλληλα για το όχημα και την περιοχή σας. Και... η MINI σας ξέρει ποιοι τύποι σημείων φόρτισης (Τύπος 2 και/ή CCS) είναι οι σωστοί για τον τύπο οχήματος και εφαρμόζει από μόνη της τα κατάλληλα φίλτρα στους Χάρτες MINI και στην Εφαρμογή MINI. 

Σημεία φόρτισης

Οι δημόσιες υποδομές φόρτισης στην Ευρώπη αναπτύσσονται με σταθερό ρυθμό. Υπάρχουν εκατοντάδες διαχειριστές σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Πέρα από τη φόρτιση στις πόλεις, όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι είναι πλέον εξοπλισμένοι με δυνατότητες γρήγορης φόρτισης (DC) σε εύλογες αποστάσεις. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό δυνατοτήτων φόρτισης από μόνοι σας είναι αρκετά χρονοβόρο, καθώς θα πρέπει να κάνετε λογαριασμούς σε όλους τους διαφορετικούς χειριστές σημείων φόρτισης και να παρακολουθείτε τους τρόπους πρόσβασης, τις τιμές, τους λογαριασμούς και τα τιμολόγια.

Τι σημαίνει αυτό με όρους MINI Charging; Το MINI Charging συγκεντρώνει τη μεγάλη πλειοψηφία των χειριστών σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και προσθέτει συνεχώς νέους διαχειριστές Δικτύων και προσφορές. Οπότε, ένα συμβόλαιο είναι αρκετό για να έχετε ολόκληρη την κάλυψη δικτύου που καλύπτει φορτιστές AC και DC. Ελέγξτε τον χάρτη σας για να δείτε όλα τα σημεία φόρτισης στο δίκτυό μας και κοντά στο Σημείο Ενδιαφέροντος που επισκέπτεστε συχνά.

Φόρτιση ενός Ηλεκτρικού Οχήματος

Όταν φτάσετε στον σταθμό φόρτισης, κάντε μόνοι σας επαλήθευση ταυτότητας με μια κατάλληλη κάρτα φόρτισης, μέσω εφαρμογής ή άλλων ψηφιακών/τεχνικών λύσεων. Ανάλογα με τον φορέα εκμετάλλευσης του σημείου φόρτισης (CPO), είτε ξεκλειδώνετε πρώτα το σημείο φόρτισης είτε συνδέετε πρώτα το όχημά σας.
Όταν το καλώδιο φόρτισης συνδεθεί, ασφαλίζεται και στις δύο άκρες προτού ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης. Παραμένει ασφαλισμένο μέχρι να τερματιστεί η διαδικασία φόρτισης. Η διαδικασία φόρτισης σταματά είτε με την επανάληψη του τρόπου επαλήθευσης ταυτότητας είτε απλώς με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Αποσυνδέστε το καλώδιο. Έτοιμο.

Τι σημαίνει αυτό με όρους MINI/MINI Charging;
Η Κάρτα MINI Charging ή η Εφαρμογή MINI που διαθέτετε αποτελούν το κλειδί για ένα τεράστιο δίκτυο σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Θα συνηθίσετε γρήγορα τις μικρές διαφορές στη διαδικασία από CPO σε CPO. Σταματήστε τη διαδικασία φόρτισης από απόσταση μέσω της Εφαρμογής MINI ή απλώς ξεκλειδώστε το όχημα.

Κόστη και τιμές χρέωσης

Υπάρχουν διάφορα μοντέλα τιμολόγησης και συνιστώσες εκεί έξω, ανάλογα με τις προσφορές του αντίστοιχου διαχειριστή σημείου φόρτισης (CPO) και/ή τον πάροχο ηλεκτρικής κινητικότητας (EMP). Οι τιμές μπορεί να είναι ανά λεπτό ή ανά kWh και να διαφέρουν ανάλογα την εποχή. Μερικές φορές, διαφέρουν αρκετά από CPO σε CPO και ισχύουν επιπλέον συνιστώσες τιμολόγησης (π.χ. χρέωση φραγής).
Αν χρησιμοποιείτε μια συγκεντρωτική πρόσβαση σημείου φόρτισης EMP σε διάφορους CPO, ίσως έχετε πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο που επωφελείται από πλευράς άνεσης και επίσης από τυποποιημένες επιλογές τιμολόγησης. Ίσως να μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δημόσια φόρτιση σε μια ευέλικτη τιμή (η τιμή και το μοντέλο τιμής ορίζεται από τον αντίστοιχο CPO) ή μια σταθερή τιμή (Ισχύουν ενιαίες τιμές και συνιστώσες τιμής σε όλους τους CPO στην προσφορά).

Τι σημαίνει αυτό με όρους MINI Charging;
Με το MINI Charging και την Ενεργή Τιμή Χρέωσης μπορείτε να φορτίζετε άνετα σε μια μεγάλη γκάμα από CPO σε όλη την Ευρώπη, με μια ελκυστική σταθερή τιμή AC/DC. Η τιμή βελτιστοποιείται ανά αγορά, ανάλογα τις τιμές της τοπικής αγοράς για ενέργεια.

image

Βιώσιμη ηλεκτρική κινητικότητα μέσω της οικολογικής ενέργειας

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο και η ενέργεια με την οποία φορτίζονται. Για αυτόν τον λόγο δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε περίοδο φόρτισης όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη.

Μάθετε περισσότερα

Λάβετε μέρος σήμερα και φορτίστε την MINI σας: οπουδήποτε, οποτεδήποτε Εύκολα. Οπουδήποτε. Οποτεδήποτε.

Ας ξεκινήσουμε