Utforsk MINI Charging

Finn ut mer om tjenesten

1

Registrer deg for MINI Charging

1. Har du allerede lastet ned MINI-appen og koblet den til din MINI? Supert! Da kan du enkelt registrere deg ved å velge "MINI Charging-konto" i MINI appen. Foretrekker du å ikke benytte app kan du registrere deg her på nettsiden. Velg det abonnementet som passer best til dine kjørevaner og behov. Logg inn med din MINI ID eller opprett en ny konto.

2.Skriv inn litt informasjon om deg og din bil. Denne informasjonen samles hovedsakelig inn for å opprette kontoen din og for å sikre at du får relevant tilbud.

3. Velg din foretrukne betalingsmåte.

4. Bestill MINI Charging Card, eller skriv inn nummeret på kortet ditt hvis du allerede har et. Du kan velge å aktivere kontrakten med en gang eller angi en bestemt dato for aktivering. Du vil få full oversikt over avtalen din. Hvis alt er riktig, klikker du bare på bekreft.

2

Aktiver MINI Charging Card og last ned MINI appen

Etter at du har aktivert kortet ditt, er tjenesten tilgjengelig for deg med en gang. Med appen har du tilgang til ladenettverket.

Du kan søke etter ladestasjoner, sjekke kontakttyper og tilgjengelighet, og til og med starte ladingen. Du kan også se og oppdatere konto- og faktureringsinformasjonen din.

3

Utforsk ladenettverket

Kartet lar deg finne ladepunkter, både i appen og på nettstedet. Filtrer etter kontakttyper, ladehastighet og tilgjengelighet. Se vurderinger og legg igjen anmeldelser.

Du kan også vise en rute til ønsket ladestasjon og begynne å navigere rett fra MINI appen.

Og hvis stasjonen tilbyr ekstern lading, kan du starte den prosessen også.

4

Start lading

Avhengig av ladestasjonen kan du starte ladeprosessen på flere måter og nyte maksimal fleksibilitet.

MINI Charging Card: Bruk MINI Charging Card til å autentisere deg selv på ladestasjonen før du starter ladeprosessen.

Digitalt: Start og stopp ladeprosessen direkte fra appen din. På noen ladestasjoner kan du også følge ladeprosessen via appen.

Alle ladeaktivitetene vises i kontoen din.

Finn ut mer om elbillading

Ladetider

Ladetiden avhenger av flere faktorer: batterikapasitet og -nivå, bilens ladeeffekt og ladestasjonens hastighet og kapasitet.
Elbiler kan lades med følgende:
- Vekselstrøm (AC) med maksimalt 22 kW. Egner seg for ladbare hybrider og elbiler.
- Likestrøm (DC), også kjent som hurtiglading, fra 50 kW og oppover. Kun egnet for elbiler.
- Lynlading (HPC, eller High Power Charging) er en ny generasjon superrask DC-ladeteknologi, fra 150 kW og oppover.

Hva innebærer dette for deg med en MINI?
Helelektriske MINI Cooper SE fullades på ca. 3,5 time på en offentlig AC-lader, og kan lades til ca. 80 % av full kapasitet i løpet av ca. 36 minutter med en DC-lader i MINI Charging-nettverket.

Kontakttyper og kabler

Det er mange forskjellige ladekontakter på markedet. På AC-stasjoner er type 2-kontakt vanligst, men noen har også type 1-kontakt. DC-stasjoner har enten CCS- eller CHAdeMO-kontakt. Europeiske bilprodusenter bruker CCS-standarden. 
For AC-lading må du ha med din egen Mode 3-kabel ettersom de fleste ladestasjonene ikke har fast kabel. For DC-ladere er ikke dette nødvendig siden de har en fast kabel. 

Hva innebærer dette for deg med en MINI?
Du kan ta det helt med ro. Din MINI leveres som standard med en grunnpakke for lading hjemme og ved offentlige ladestasjoner, inkludert kabler. Din MINI vet selv hva slags ladepunkter og kontakter (type 2 og/eller CCS) som passer bilen, og bruker som standard de riktige filtrene i MINI Maps og i MINI-appen. 

Ladepunkter

Den offentlige ladeinfrastrukturen i Europa vokser stadig, og det finnes hundrevis av ladeoperatører i Europa. I tillegg til lademuligheter i byene finner du også ladestasjoner langs alle større motorveier, vanligvis såkalte lynladere eller HPC (High Power Charging). Det kan imidlertid være litt av en jobb å opprette separate kontoer for alle de ulike ladeoperatørene, samt å holde oversikt over alle tilganger, priser, og fakturaer.

Hva innebærer dette for deg som bruker av MINI Charging? MINI Charging samler de fleste ladeoperatørene i Europa i én løsning, og nye aktører og tilbud legges til fortløpende. Det er dermed nok med én avtale for å få enkel tilgang til hele ladenettverket. Ta en titt på kartet vårt for å se alle ladepunktene i nettverket, også på steder der du kjører ofte.

Lading av elbilen

Når du kommer til ladestasjonen, identifiserer du deg med et ladekort, en app eller en annen digital/teknisk løsning. Avhengig av ladeoperatøren må du enten først låse opp ladepunktet eller koble til bilen.
Når ladekabelen er koblet til, låses den i begge ender før ladingen starter. Den forblir låst til ladingen er avsluttet. Du stopper ladingen ved å identifisere deg på nytt. Koble fra kabelen, og du er ferdig.

Hva innebærer dette for deg som bruker av MINI Charging?
MINI Charging-kortet eller MINI-appen er din nøkkel til et stort nettverk av ladepunkter over hele Europa. Du vil raskt komme inn i de små forskjellene mellom de ulike ladeoperatørenes løsninger. Ladingen kan stoppes eksternt via appen.

Kostnader og tariffer

Det finnes mange ulike prismodeller i markedet, avhengig av ladeoperatør. Prisene kan være oppgitt per minutt eller per kWh og dessuten avhenge av tid på døgnet. Noen ganger er det store forskjeller mellom ladeoperatørene, og ekstra priskomponenter (f.eks. blokkeringsgebyr) kan komme i tillegg.
Hvis du benytter deg av en leverandør som samler flere ladeoperatører i en løsning, får du tilgang til et stort nettverk og en ryddig prisstruktur. Du kan velge mellom en fleksibel pris (pris fastsatt av den enkelte ladeoperatør) eller fastpris (en pris for alle ladeoperatørene som inngår i nettverket).

Hva innebærer dette for deg som bruker av MINI Charging?
Med MINI Charging og Active-abonnementet kan du lade til en attraktiv fastpris hos en rekke ladeoperatører over hele Europa.

image

Bærekraftig e-mobilitet gjennom økostrøm

Elbiler er bare like miljøvennlige som energien de er ladet med. Derfor er vi opptatt av å gjøre ladeøktene så bærekraftige som mulig.

Finn ut mer

Bli med i dag og lad din MINI hvor som helst, når som helst.

Kom i gang