1

Miért az ökoáram?

Hogy az elektromobilitást valóban fenntartható módon alakítsuk, feltétlenül figyelembe kell venni az értékteremtési lánc minden elemét. Itt a feltöltés az egyik legfontosabb tényező.

2

Megújuló energiaforrások támogatása

A MINI Charging ezért támogatja a megújuló energiaforrások használatát, és biztosítja, hogy minden töltési folyamathoz a felhasznált energia mennyiségével egyenértékű áramot táplál be az elektromos hálózatba. A felhasznált energiamennyiségnek ez a kiegyenlítése úgynevezett eredetigazolásokkal történik.

3

Központosított rendszer

Az eredetigazolások a zöldáram-tanúsítványok (Energy Attribute Certificates – EAC-k) Európában meghonosodott formái, amelyek igazolják, hogy hogyan és hol került sor a megújítható energiát előállítására. Ezért ez az áram „születési bizonyítványának“ is tekinthető. Azok, akik az áramot megújítható energiaforrásokból állítják elő, ezt az eredetigazolást az általuk előállított és az elektromos hálózatba betáplált árammennyiségről független regisztrációs helyeken állíttathatják ki.

4

100% szélenergia

A Partner Digital Charging Solutions és a ClimatePartner segítségével a MINI Charging szolgáltatáson belül minden töltési folyamat esetében biztosítjuk, hogy ezeknek az eredetigazolásoknak a megfelelő mennyisége beszerzésre kerül és érvénytelenné válik. Az ehhez használt eredetigazolások garantálják, hogy a betáplálásra kerülő áram európai szélerőművekből származik. Ezzel a MINI Charging az áramtermelés leginkább környezetbarát módjait támogatja.

Válassz tarifát és csatlakozz most!