Fedezze fel: MINI Charging

Tudjon meg többet a szolgáltatásról

1

Regisztrálás a következőre: MINI Charging

1. Már rendelkezik MINI regisztrációval autójához? Kiváló! Regisztráljon a töltéshez könnyedén a "MINI Charging fiók" kiválasztásával a MINI applikációban. A hagyományos regisztrációs módot részesítené előnyben? Ismerje meg a tarifákat ismertető oldalunkat és válassza, amelyik legjobban megfelel vezetési szokásainak és igényeinek majd hozzon létre egy új fiókot.

2. Adjon meg néhány információt önmagáról és járművéről. Ez az információ elsősorban a fiók létrehozásához szükséges, valamint ahhoz, hogy a járművének megfelelő ajánlatokat kapjon.

3. Válassza ki a használni kívánt fizetési módot.

4. Rendelje meg a MINI Charging Card töltési kártyáját, vagy ha már rendelkezik ezzel, adja meg a kártya számát. Eldöntheti, hogy már most aktiválja a szerződését vagy beállíthat egy konkrét aktiválási dátumot. Meg fogja kapni a szerződése teljes áttekintését. Ha minden helyes, egyszerűen csak erősítse meg.

2

Aktiválja a MINI Charging Card kártyáját és töltse le az MINI alkalmazást

A kártya aktiválása után a szolgáltatás azonnal elérhető. Az alkalmazással hozzáfér a töltési hálózathoz.

Kereshet töltőállomásokat, ellenőrizheti a csatlakozó típusát és rendelkezésre állását, sőt, akár a töltési folyamatot is elindíthatja. Megtekintheti és frissítheti a fiók- és számlázási adatait is.

3

Találja meg következő töltőállomását

A térkép segítségével kereshet töltőpontokat - az alkalmazásban. Szűrhet a csatlakozó típusa, az azonosítás módszer, a töltési sebesség és rendelkezésre állás szerint. Megtekintheti az értékeléseket és írhat véleményt.

Megjelenítheti a kívánt töltőállomáshoz vezető útvonalat és elindíthatja a navigációt közvetlenül az MINI alkalmazásból.

Valamint ha a töltőállomás nyújt távtöltési szolgáltatást, ezt a folyamatot is elindíthatja.

4

Töltés indítása

A töltőállomástól függően többféleképpen is elindíthatja a folyamatot és élvezheti a rugalmasságot.

MINI Charging Card: Használja MINI Charging Card kártyáját az azonosításhoz a töltőállomáson a töltési folyamat megkezdéséhez.

Digitális azonosítás: Indítsa el és állítsa le a töltési folyamatot közvetlenül az alkalmazásból. Néhány töltőállomáson az alkalmazáson keresztül is nyomon követheti a töltési folyamatot.

Az összes töltési folyamata megjelenik a fiókjában.

Tudjon meg többet az elektromos jármű töltéséről

Töltés időtartama

A töltési folyamat időtartama különböző tényezőktől függ: az akkumulátor kapacitása és szintje, a jármű töltési teljesítménye, valamint a töltőállomás sebessége és kapacitása.
Az elektromos járművek a következőkkel tölthetők fel:
- Váltóáram (AC) maximum 22 kW teljesítménnyel. Ez alkalmas a csatlakozóval ellátott hibrid elektromos járművekhez (PHEV) és az akkumulátoros elektromos járművekhez (BEV).
- Egyenáram (DC), más néven villámtöltés, amely 22 kW-nál kezdődik. Ez csak az akkumulátoros elektromos járművekhez alkalmas.
- A nagy teljesítményű ultratöltés (HPC) a DC töltési technológia következő szupergyors generációja és 150 kW-nál kezdődik.

Mit jelent ez a MINI esetében?
Míg a teljesen elektromos MINI kényelmesen körülbelül 3,5 óra alatt éri el teljes kapacitását üres állapotról nyilvános AC töltővel, a MINI Charging hálózat DC töltőjével körülbelül 36 perc alatt 80%-os töltöttségi állapotban lesz.

Csatlakozótípusok és -kábelek

Különböző csatlakozótípusok léteznek. Az AC állomásokon a type 2-es típusú csatlakozók a legáltalánosabbak. A DC állomásokon CCS agy CHAdeMO töltőfejek találhatók. Az európai autógyártók a CCS szabványt használják. 
Az AC töltéshez magával kell hoznia saját Mode 3 kábelét, mivel a legtöbb töltőállomás nem rendelkezik ezzel. A DC töltők esetében erre nincs szükség, mivel ott található egy fix kábel. 

Mit jelent ez a MINI esetében?
Nincs miért aggódnia. Az Ön MINI-je rendelkezik a megfelelő szériatartozékokkal az otthoni és nyilvános töltéshez, amely tartalmazza a járműhöz és a régióhoz illő kábeleket. És... a MINI tudja, hogy mely típusú töltőpontok és csatlakozók (2-es típus és/vagy CCS) a megfelelőek a jármű típusához és automatikusan a megfelelő szűrőket alkalmazza a MINI térképeken és a MINI alkalmazásban. 

Töltőpontok

A nyilvános töltőhelyek infrastruktúrája fokozatosan növekszik Európában. Több száz töltőpont-üzemeltető (CPO) található egész Európában. Továbbá a belvárosi töltési lehetőségeken túl minden fontosabb főút fel van szerelve gyors töltési lehetőségekkel - általában nagy teljesítményű töltéssel (HPC) - észszerű távolságon belül. Ahhoz, hogy ezt a rengeteg töltési lehetőséget egyenként is elérhessük, elég nagy munka lenne az összes töltőpont üzemeltetőjénél fiókot létrehozni, és nyomon követni a hozzáférési módokat, árakat, fiókokat és számlákat.

Mit jelent ez a MINI Charging esetében? A MINI Charging tartalmazza az európai töltőpontok nagy többségét és folyamatosan új szereplőkkel és ajánlatokkal bővül. Ezért elegendő, ha Ön csak egy szerződéssel rendelkezik, és kényelmesen hozzáférhet az egész hálózathoz, mely egyaránt tartalmaz AC + DC és HPC pontokat. Térképünkön megtekintheti a hálózatunkban szereplő és az érdeklődési pontjai közelében található összes töltőpontot.

Elektromos jármű töltése

A töltőállomásra megérkezve a megfelelő töltőkártyával, az alkalmazáson keresztül vagy egyéb digitális/technikai megoldással hitelesíti magát. A töltőpont-üzemeltetőtől (CPO) függően először vagy feloldja a töltőpontot vagy csatlakoztatja a járművet.
A töltőkábel a csatlakoztatást követően mindkét végén biztonságosan reteszelődik a töltés elindítása előtt. A töltési folyamat befejezéséig zárolva marad. A töltési folyamat az azonosításhoz használt eszköz újbóli beolvasásával vagy egyszerűen az autó kinyitásával leáll. Válassza le a kábelt. Kész.

Mit jelent ez a MINI/MINI Charging esetében?
A MINI Charging kártya vagy a MINI alkalmazás kulcsot adnak a töltőpontok széleskörű hálózatához egész Európában: Gyorsan meg fogja tanulni a folyamatok töltőpont-üzemeltetőtől függő különbségeit. Állítsa le a töltési folyamatot távolról a MINI alkalmazáson keresztül vagy egyszerűen az autó kinyitásával.

Költségek és tarifák

Különféle árazási modellek és összetevők léteznek a megfelelő töltőpont-üzemeltető (CPO) és/vagy e-mobilitás szolgáltató (EMP) ajánlatától függően. Az árak vonatkozhatnak percre vagy kWh-ra, és az időtől függően változhatnak. Néha töltőpont-üzemeltetőként változnak és további árazási összetevők (pl. blokkolási díj) vonatkozhatnak.
Ha Ön egy olyan e-mobilitás szolgáltatót használ, amely különböző töltőpont-üzemeltetőket von össze, egy hatalmas hálózathoz férhet hozzá és élvezheti a kényelmi szempontokat és a szabványos árazási opciókat is. Rugalmas áron használhatja a nyilvános töltést (az árat és az árazási modellt az egyes CPO-k határozzák meg) vagy a rögzített árat (egységes árak és árösszetevők az ajánlatban szereplő valamennyi CPO esetében)

Mit jelent ez a MINI Charging szempontjából?
A MINI Charging szolgáltatással és az Aktív tarifával kényelmesen tölthet Európa számos CPO-jánál - egy vonzó fix AC/DC áron. Az árat piaconként optimalizáltuk a helyi energiapiac árai alapján.

image

Fenntartható e-mobilitás ökoárammal

Az elektromos járművek csak annyira környezetbarátok, mint amennyire a töltésükhöz használt energia az. Ezért a MINI Charging gal minden töltési munkamenetet a lehető legfenntarthatóbbá tesszük.

Tudjon meg többet

Csatlakozzon ma, és töltse fel MINI járművét könnyedén, bárhol, bármikor.

Kezdjük el!