Udforsk MINI Charging

Få mere at vide om vores service

1

Tilmeld dig MINI Charging

1. Har du allerede downloadet MINI-appen og tilsluttet den til din MINI? Godt! Så kan du nemt tilmelde dig ved at vælge "MINI Charging account" i MINI app'en. Eller foretrækker du ikke at bruge en app? Tjek vores abonnementer for at se, hvilket der passer bedst til dine kørevaner og behov. Log derefter på med dit MINI ID eller registrer dig for at oprette et nyt.

3. Indtast nogle oplysninger om dig og din bil. Disse oplysninger bruges hovedsageligt til at oprette din konto og sikre, at du modtager tilbud, der er skræddersyet til din bil.

3. Vælg den betalingsmetode, du foretrækker.

4. Bestil dit MINI Charging Card, eller hvis du allerede har et, indtast dit kortnummer. Du kan vælge at aktivere din kontrakt direkte eller vælge en bestemt aktiveringsdato. Du får det fulde overblik over din kontrakt. Hvis alt er korrekt, skal du blot klikke for at bekræfte.

2

Aktivér dit MINI Charging Card, og download MINI-appen

Når du har aktiveret dit kort, er tjenesten tilgængelig for dig med det samme. Med vores app har du adgang til vores ladenetværk.

Du kan søge efter ladestationer, tjekke stiktyper og deres tilgængelighed, og du kan endda starte ladeprocessen. Du kan også se og opdatere din konto og din afregningsoplysninger.

3

Udforsk vores netværk

Du kan finde ladepunkter ved hjælp af kortet – i vores app og på hjemmesiden. Filtrér efter stiktype, ladehastighed og tilgængelighed. Se ratings, og skriv anmeldelser.

Du kan også få vist en rute til den ønskede ladestation og starte navigation direkte fra MINI appen.

Og hvis stationen tilbyder fjernladning, kan du også igangsætte denne proces.

4

Start ladning

Afhængigt af ladestationen kan du starte processen på en række forskellige måder og nyde godt af størst mulig fleksibilitet.

MINI Charging Card: Brug dit MINI Charging Card til at autentificere dig selv på ladestationen, inden du starter ladeprocessen.

Fjernbetjent start og -stop: Start og stop ladeprocessen direkte fra din app. På nogle ladestandere kan du også spore opladningen via appen.

Alle dine ladeaktiviteter vises på din konto.

Læs mere om opladning af elbiler

Ladeprocessens varighed

Varigheden af en ladeproces afhænger af forskellige faktorer: batterikapacitet og -niveau, køretøjets maksimale ladetempo og ladestationens tempo og kapacitet.
Elektriske køretøjer kan oplades med følgende:
- Vekselstrøm (AC) med et maksimum på 22 kW. Dette er egnet til plug-in-hybridbiler og elbiler.
- Jævnstrøm (DC), også kendt som hurtig ladning, som starter ved 50 kW. Den er kun egnet til elbiler.
- High Power Charging (HPC) er den næste superhurtige generation af DC-ladeteknologi og starter ved 150 kW.

Hvad betyder det for MINI-køretøjer?
Mens den fuldt elektriske MINI ubesværet når sin fulde kapacitet i løbet af cirka 3,5 time ved en offentlig AC-oplader, oplades den til 80% på cirka 36 minutter ved en DC-oplader i MINI Charging Network.

Stiktyper og kabler

Der findes en række forskellige stiktyper derude. På AC-stationer er type 2-stik de mest almindelige, men nogle har også type 1-stik. DC-stik har enten ccs eller CHAdeMO-stik. Europæiske bilfabrikanter bruger ccs-standarden. 
Til AC-opladning skal du medbringe dit eget Mode 3-kabel, idet de fleste stationer ikke har dem monteret stationært. For DC-opladere er dette ikke nødvendigt, da der er monteret et fast kabel på dem. 

Hvad betyder dette for MINI-køretøjer?
Du kan være ganske rolig. Din MINI har allerede et egnet basissæt til offentlig ladning og ladning hjemme, herunder kabler, som egner sig til din bil og region. og ... din MINI ved, hvilken type ladepunkter og stik (type 2 og/eller CCS), der er de rigtige til dens køretøjstype, og den anvender de rigtige filtre som standard i MINI Maps og MINI App. 

Ladepunkter

Den offentlige ladestruktur i Europa vokser støt. Der er hundredvis af ladesøjle-operatører over hele Europa. Ud over lademuligheder i byen er alle hovedveje er nu udstyret med ladepunkter med hurtig ladning – typisk High Power Charging (HPC) – inden for en rimelig afstand. At få adgang til dette omfattende antal lademuligheder som enkeltperson kræver et relativt stort arbejde med at oprette konti hos alle de forskellige ladesøjle-operatører og holde styr på adgangsmetoder, priser, konti og regninger.

Hvad betyder det for MINI Charging? MINI Charging benytter sig af størstedelen af ladesøjle-operatører over hele Europa og tilføjer løbende nye aktører og tilbud. Derfor kan du nøjes med én kontrakt for på bekvem vis at få fuld adgang til både AC-, DC- og HPC-netværk. På vores kort kan du se alle ladepunkterne i vores netværk og i nærheden af de steder, du hyppigt besøger.

Opladning af en elbil

Når du ankommer til ladestationen, skal du autentificere dig med et passende ladekort, via app eller andre digitale/tekniske løsninger. Afhængigt af ladesøjle-operatøren skal du enten starte med at oplåse ladepunktet først eller tilslutte din bil.
Når ladekablet er tilsluttet, låses det sikkert i begge ender, inden ladningen starter. Det forbliver låst, indtil ladeprocessen afsluttes. Ladeprocessen stopper enten ved genindlæsning af autentifikationen eller simpelthen ved at låse bilen op. Frakobl kablet. Det var det!

Hvad betyder det for MINI-køretøjer/MINI Charging?
Dit MINI Charging-kort eller MINI App er din nøgle til et omfattende netværk af ladepunkter over hele Europa. Du vil hurtigt opdage de små indbyrdes forskelle i processen hos de enkelte ladesøjle-operatør. Stop ladeprocessen via fjernbetjening i MINI App, eller lås blot bilen op.

Priser og takster

Der er forskellige prismodeller og komponenter afhængigt af udbuddet hos den enkelte ladesøjle-operatør (CPO) og/eller den enkelte udbyder af e-mobilitet (EMP). Priserne kan være pr. minut eller pr. kWh og variere alt efter tidspunktet. Der kan nogle gange være stor indbyrdes prisvariation mellem de enkelte ladesøjle-operatører, og der kan tillægges yderligere gebyrer (fx blokeringsgebyr).
Hvis du bruger en udbyder af e-mobilitet, som fordeler adgang til ladepunkter over flere ladesøjle-operatører, kan du måske få adgang til et omfattende netværk og drage fordel af praktiske aspekter og muligheder for standardiserede priser. Du kan drage fordel af offentlig ladning til en fleksibel pris (pris og prismodel fastlægges af den enkelte ladesøjle-operatør) eller en fast pris (der gælder standardiserede priser og priskomponenter hos alle ladesøjle-operatører i tilbuddet).

Hvad betyder det for MINI Charging?
Med MINI Charging og Active-takst kan du lade bekvemt hos en lang række ladesøjle-operatører i hele Europa – til en attraktiv, fast AC/DC-pris. Prisen er optimeret i hvert marked på grundlag af de lokale markedspriser for energi.

image

Bæredygtig e-mobilitet gennem CO2-kompenseret energi

Elektriske køretøjer er kun så miljøvenlige som den energi, de oplades med. Det er grunden til, at vi er dedikerede til at gøre ladesessioner så bæredygtige som muligt.

Få mere at vide

Tilmeld dig i dag og få adgang til et af Europas største opladningsnetværk.

Kom i gang