Utforska MINI Charging

Lär dig mer om tjänsten

1

Registrera dig för MINI Charging

1. Har du redan laddat ner MINI app och kopplat den till din MINI? Bra! Då kan du enkelt registrera dig genom att välja "MINI Charging-konto" i MINI-appen. Eller föredrar du att inte använda en app? Kolla in våra abonnemang för att se vilket som bäst passar dina körvanor och behov. Logga sedan in med ditt MINI ID eller registrera dig för att skapa ett nytt.

2. Ange lite information om dig och din bil. Denna information används huvudsakligen för att skapa ditt konto och säkerställa att du får erbjudanden anpassade till din bil.

3. Välj den betalningsmetod du föredrar.

4. Beställ ditt MINI Charging Card eller om du redan har ett, ange ditt kortnummer. Du kan välja att aktivera ditt kontrakt direkt eller välja ett specifikt aktiveringsdatum. Du kommer att få en full översikt över ditt kontrakt. Om allt är korrekt, klicka bara för att bekräfta.

2

Aktivera ditt MINI Charging Card och ladda ner MINI appen

Efter att du aktiverat ditt kort blir tjänsten tillgänglig omedelbart. Med appen får du tillgång till vårt laddnätverk.

Du kan söka efter laddstationer, se kontakttyper och tillgänglighet och till och med starta laddningen. Du kan också se och uppdatera din konto- och faktureringsinformation.

3

Utforska vårt laddnätverk

kartan kan du hitta laddpunkter – i vår app och på webbplatsen. Filtrera efter kontakttyper, laddhastighet och tillgänglighet. Se betyg och skriv recensioner.

Du kan också se vägen till önskad laddstation och börja navigera direkt från MINI appen.

Och om stationen har fjärrladdning kan du även starta den processen.

4

Starta laddning

Beroende på din laddstation kan du starta processen på flera olika sätt och få maximal flexibilitet.

MINI Charging Card: Använd ditt MINI Charging Card för att identifiera dig vid laddstationen innan du startar laddningen.

Fjärrstart/-stopp: Starta och stoppa laddprocessen direkt från appen. Vid vissa laddstationer kan du även följa laddningen via appen.

Alla dina laddaktiviteter visas på ditt konto.

Lär dig med om elfordonsladdning

Laddningstider

Tiden det tar att ladda beror på flera faktorer: batteriets kapacitet och laddningsnivå, bilens laddningsprestanda samt laddstationens hastighet och kapacitet.
Elfordon kan laddas på följande sätt:
- Växelström (AC) med maximalt 22 kW. Detta passar för laddhybrider och batteridrivna elfordon.
- Likström (DC), även kallad snabbladdning, som laddar från 50 kW. Detta lämpar sig endast för batteridrivna elfordon.
- Ultrasnabb laddning (HPC eller High Power Charging) är nästa generations DC-laddningsteknik och laddar från 150 kW.

Vad innebär detta för dig med en MINI?
Helelektriska MINI laddas fullt på ca 3,5 timmar med en publik AC-laddare och får 80 % laddning efter cirka 36 minuter med en DC-laddare i MINI Charging-nätverket.

Kontakttyper och kablar

Det finns flera olika kontakttyper. På AC-stationer är typ 2-kontakter vanligast, men vissa har även typ 1-kontakter. DC-stationer har antingen CCS- eller CHAdeMO-kontakter. Europeiska biltillverkare använder CCS-standarden. 
För AC-laddning kommer du att behöva ta med din egen laddningskabel (mode 3) eftersom de flesta laddstationer saknar en sådan. För DC-laddare är detta inte nödvändigt eftersom de har fast kabel.

Vad innebär detta för dig som har MINI?
Du behöver inte oroa dig för något. Din MINI levereras som standard med laddkablar för hemmaladdning och publik laddning. Och... din MINI vet vilken typ av laddpunkter och kontakter (typ 2 och/eller CCS) som passar till din bil och använder automatiskt rätt filter i MINI Maps och i MINI Appen. 

Laddpunkter

Europas största publika laddinfrastruktur växer ständigt. Det finns hundratals laddoperatörer i Europa. Utöver laddningsmöjligheter inne i städer finns nu på alla större motorvägar både snabbladdare och ultrasnabba laddare. För att få tillgång till detta stora utbud av laddningsmöjligheter krävs det ganska mycket arbete med att skapa konton hos alla olika laddoperatörer och sedan hålla koll på tillgänglighet, priser, konton och fakturor.

Vad innebär detta för dig som använder MINI Charging? I laddnätverket för MINI Charging ingår nästan alla laddoperatörer i hela Europa och det tillkommer hela tiden nya laddoperatörer och erbjudanden. Därför räcker det med ett enda avtal som smidigt ger dig tillgång till ett mycket stort antal laddare. Ta en titt på vår karta för att se alla laddpunkter i nätverket och som finns i närheten av platser som du ofta besöker.

Laddning av en elbil

När du kommer till laddstationen identifierar du dig antingen med laddkortet eller appen. Beroende på laddoperatör låser du antingen först upp laddpunkten eller ansluter först ditt fordon.
När laddningskabeln är ansluten låses den säkert i båda ändar innan laddningen startar. Den förblir låst tills laddningen avslutas, antingen med hjälp av laddkortet eller appen. Lossa kabeln. Klart.

Vad innebär detta för dig som använder MINI Charging?
MINI Charging-kortetet är nyckeln till ett omfattande nätverk med laddpunkter i hela Europa. Du kommer snabbt att lära dig de små praktiska skillnaderna beroende på laddoperatör. Stoppa laddningen enkelt på distans via appen.

Kostnader och taxor

Priset för laddning skiljer sig beroende på laddoperatör och kan tas ut per minut eller per kWh och variera beroende på tiden. Ibland varierar de kraftigt mellan olika laddoperatörer och blockeringsavgifter kan förekomma.
Om du använder en leverantör som samlar flera olika laddoperatörer får du tillgång till laddnätverk från olika laddoperatörer, vilket förenklar för dig och ger dig enhetliga priser. Du kan välja mellan ett flexibelt pris (pris bestäms av den enskilda laddoperatören) eller ett fast pris (enhetliga priser för alla laddoperatörer som ingår i nätverket).

Vad innebär detta för dig som använder MINI Charging?
Med MINI Charging och ett Active-abonnemang kan du ladda till ett attraktivt fast pris hos ett stort antal laddoperatörer i Europa.

image

Hållbar e-mobilitet med grön el

Elfordon kan inte vara miljövänligare än elen de laddas med. Det är därför vi har åtagit oss att varje laddning så hållbar som möjligt.

Läs mer

Gå med idag och få tillgång till ett av europas största laddnätverk.

Kom igång