Ontdek MINI Charging

Meer info over onze service

1

Meld u aan bij MINI Charging

1. Heeft u de MINI App al gedownload en verbonden met uw MINI? Perfect! Open de MINI App, selecteer "MINI Charging Account" en log direct in. Liever aanmelden of registreren via de website? Ontdek onze tarieven en pakketten die het beste bij uw rijgewoonten en laadbehoeften passen. Heeft u al een MINI ID dan kunt hiermee direct inloggen. Bent u nieuw, dan kunt u eenvoudig een nieuw MINI ID aan maken.

2. Uw voertuig informatie maakt uw account compleet en zorgt er tevens voor dat u aanbiedingen ontvangt die bij uw voertuig passen.

3. Kies de gewenste betalingswijze.

4. Koppel uw MINI Charging Card of, als u er nog geen een heeft, kunt u deze direct aanvragen. U kunt ervoor kiezen uw contract meteen te starten of een specifieke ingangsdatum in te stellen. U krijgt een volledig overzicht van uw contract. Als alles in orde is, dan klikt u op bevestigen.

2

Activeer uw MINI Charging Card en download de MINI App

Nadat u uw laadpas geactiveerd hebt, is de dienst meteen voor u beschikbaar. Met uw app heeft u toegang tot ons laadnetwerk.

U kunt naar laadpunten zoeken, de stekkertypes en de beschikbaarheid controleren. Afhankelijk van het laadpunt kunt u het laadproces vanuit de app starten. U kunt ook uw persoonlijke accountgegevens bekijken en bijwerken.

3

Vind uw laadpunt

Met de kaart vindt u laadpunten – in de app. Filter op stekkertypes, laadsnelheid, authenticatiemogelijkheden en beschikbaarheid. Bekijk beoordelingen of laat er zelf een achter.

U kunt ook een route naar het gewenste laadpunt laten weergeven en direct vanuit de MINI app beginnen met navigeren.

Indien het laadpunt authenticatie via de app ondersteunt dan kunt u het opladen starten door middel van uw app.

4

Begin het laden

Afhankelijk van het laadpunt kunt u de laadsessie op verschillende manieren starten en van maximale flexibiliteit genieten.

MINI Charging Card: Gebruik uw MINI Charging Card om u te authenticeren bij het laadpunt om het opladen te starten.

Digitale Authenticatie: Start en stop het laadproces rechtstreeks vanuit uw app. Bij sommige laadpunten kunt u uw laadproces ook volgen via de app.

Al uw laadactiviteiten worden in uw account weergegeven.

Meer informatie over EV-laden

Laadduur

De duur van een laadproces hangt af van verschillende factoren: de capaciteit en het niveau van de batterij, de laadprestaties van het voertuig en de snelheid en capaciteit van het laadstation.
Elektrische voertuigen kunnen worden geladen met
- Wisselstroom (AC) met een maximum van 22 kW. Dit is geschikt voor PHEV's en BEV's.
- Gelijkstroom (DC), ook bekend als snelladen, dat begint bij 50 kW. Het is alleen geschikt voor BEV's.
- High Power Charging (HPC) is de volgende supersnelle generatie van DC-laadtechnologie en begint bij 150kW.

Wat betekent dat in MINI-termen?
Terwijl de volledig elektrische MINI gemakkelijk zijn volledige capaciteit bereikt in ongeveer 3,5 uur aan een openbare AC-lader, bereikt hij een 80%-laadstatus in ongeveer 36 minuten aan een DC-lader in het MINI Charging Network.

Stekkertypes & kabels

Er zijn verschillende soorten stekkers. Bij AC-stroomstations zijn Type 2-stekkers het meest gebruikelijk, maar sommige hebben ook Type 1-stekkers. DC-stroomstations hebben ofwel ccs- of CHAdeMO-stekkers. Europese autofabrikanten gebruiken de ccs-norm. 
Voor AC-laden moet u uw eigen Mode 3-kabel meenemen, aangezien de meeste stations niet over een eigen kabel beschikken. Voor DC-laders is dit niet nodig omdat er een vaste kabel aan zit. 

Wat betekent dat in MINI-termen?
Geen zorgen! Jouw MINI wordt geleverd met de kabel voor openbaar laden die geschikt is voor jouw voertuig en regio. Ook is er via de MINI Dealer los een laadkabel beschikbaar die je kunt aansluiten op een 220 V stopcontact, dit wordt ook wel de noodlaadkabel genoemd. Omdat je MINI zelf weet welk type oplaadpunten en aansluitingen (Type 2 en/of CCS) de juiste zijn voor de MINI Electric, worden standaard de juiste filters toegepast in MINI Maps en in de MINI App. 

Oplaadpunten

De openbare-laadinfrastructuur in Europa groeit gestaag. Er zijn honderden laadpaalexploitanten (CPO's) in heel Europa. Bovendien zijn naast de oplaadmogelijkheden in de binnenstad - alle belangrijke snelwegen nu uitgerust met snellaadmogelijkheden - meestal High Power Charging (HPC) - op redelijke afstanden. Om individueel toegang te krijgen tot dit enorme aantal oplaadmogelijkheden is het een hele klus om bij alle verschillende laadpaalexploitanten een account aan te maken en de toegangsmiddelen, prijzen, accounts en facturen bij te houden.

Wat betekent dat in MINI Charging-termen? MINI Charging verzamelt de overgrote meerderheid van laadpaalexploitanten in heel Europa en voegt voortdurend nieuwe spelers en aanbiedingen toe. Met één contract beschikt u dus over de volledige netwerktoegang voor AC-stroom + DC-stroom inclusief HPC. Bekijk onze kaart om alle oplaadpunten in ons netwerk te zien en in de buurt van uw vaak bezochte Point of Interest.

Opladen van een elektrisch voertuig

Bij het laadstation legitimeert u zich met een geschikte oplaadkaart, via app of andere digitale/technische oplossingen. Afhankelijk van de laadpaalexploitant (CPO) moet u eerst het oplaadpunt ontgrendelen of eerst uw voertuig inpluggen.
Zodra de oplaadkabel is aangesloten, wordt deze aan beide uiteinden goed vergrendeld voordat het opladen begint. Hij blijft vergrendeld tot het laadproces wordt beëindigd. Het opladen wordt ofwel gestopt door het opnieuw lezen van het authenticatiemiddel, ofwel door de auto gewoon te ontgrendelen. Koppel de kabel los Klaar.

Wat betekent dat in MINI/MINI Charging-termen?
Uw MINI Charging-kaart of de MINI-app zijn uw sleutel tot een uitgebreid netwerk van oplaadpunten in heel Europa. U zult snel de kleine procesverschillen oppikken, afhankelijk van de CPO. Stop het laadproces op afstand via MINI-app of ontgrendel gewoon de auto.

Kosten en tarieven

Er bestaan verschillende prijsmodellen en componenten, afhankelijk van het aanbod van de respectieve laadpaalexploitant (CPO) en/of e-mobiliteitsleverancier (EMP). De prijzen kunnen per minuut of per kWh zijn en variëren naar gelang van het tijdstip. Zij verschillen soms sterk van CPO tot CPO en er zijn bijkomende prijscomponenten (bv. blokkeervergoeding) van toepassing.
Als u gebruik maakt van een EMP die de toegang tot oplaadpunten over verschillende CPO's bundelt, hebt u wellicht toegang tot een uitgebreid netwerk u profiteert van comfortaspecten en ook van gestandaardiseerde prijsopties. U zou gebruik kunnen maken van openbaar laden tegen een flexibele prijs (prijs en prijsmodel bepaald door de individuele CPO) of een vaste prijs (uniforme prijzen en prijscomponenten gelden voor alle CPO's in het aanbod).

Wat betekent dat in MINI Charging-termen?
Met MINI Charging en het Active-tarief kunt u comfortabel laden bij een groot aantal CPO's in heel Europa - tegen één aantrekkelijk vast AC/DC-tarief. Het tarief wordt per markt geoptimaliseerd op basis van de lokale marktprijzen voor energie.

image

Duurzame e-mobiliteit door groene stroom

Elektrische voertuigen zijn slechts zo milieuvriendelijk als de energie waarmee ze worden opgeladen. Daarom doen we er met MINI Charging alles aan om laadsessies zo duurzaam mogelijk te maken.

Ontdek meer

Meld u vandaag aan en laad uw MINI eenvoudig, overal en op elk moment.

Aan de slag