MINI Charging

Lue lisää palvelustamme

1

Rekisteröidy MINI Charging käyttäjäksi

1. Valitse hinnoittelu, joka sopii parhaiten ajotapoihisi ja -tarpeisiisi. Oletko jo ladannut MINI-sovelluksen ja rekisteröitynyt käyttäjäksi? Hienoa! Voit käyttää samoja käyttäjätunnuksia myös MINI Charging -palvelussa. Jos et ole, luo uusi käyttäjätili.

2. Anna itseäsi ja autoasi koskevia tietoja. Näitä tietoja käytetään pääasiassa tilisi luomiseen ja varmistamaan, että saat autollesi sopivia tarjouksia.

3. Valitse haluamasi maksutapa.

4. Tilaa MINI Charging Card -latauskorttisi tai, mikäli sinulla on jo sellainen, syötä korttisi numero. Voit halutessasi aktivoida korttisi saman tien tai asettaa aktivoitumisajankohdaksi tietyn päivämäärän. Tämän jälkeen saat tiedot sopimuksestasi. Mikäli kaikki on kunnossa, vahvista klikkaamalla.

2

Aktivoi MINI Charging Card -korttisi ja lataa MINI -sovellus

Aktivoituasi korttisi, palvelu on käytettävissäsi saman tien. Pääset sovelluksellasi käyttämään latausverkostoamme.

Voit etsiä latausasemia, tarkistaa liitintyyppejä ja niiden saatavuutta sekä aloittaa latausprosessin. Voit myös tarkastella ja päivittää tiliäsi ja laskutustietojasi.

3

Tutustu verkostoomme

Kartan avulla löydät latauspisteitä – sovelluksessamme ja verkkosivustolla. Suodata liitintyyppien, latausnopeuden ja saatavuuden mukaan. Tutki arvioita ja kirjoita arvosteluja.

Voit myös ottaa esiin reitin haluamallesi latausasemalle ja aloittaa navigoinnin suoraan MINI -sovelluksesta.

Ja jos asema tarjoaa etälatauksen, voit myös aloittaa tämän prosessin.

4

Aloita lataaminen

Latausasemasta riippuen voit aloittaa latausprosessin monin eri tavoin ja nauttia täydellisestä joustavuudesta.

MINI Charging Card: Tunnistaudu MINI Charging Card latauskortillasi latausasemalla ennen latausprosessin aloittamista.

Etäkäynnistys/ -lopetus: Käynnistä ja lopeta latausistunto suoraan sovelluksestasi. Voit joillakin latausasemilla myös seurata latausprosessia sovelluksen kautta.

Kaikki lataustoimintosi näkyvät tililläsi.

Lue lisää sähköautojen latauksesta

Lataamisen kesto

Latausprosessin kesto riippuu useista tekijöistä: akun kapasiteetista ja tasosta, ajoneuvon latauksen suorituskyvystä sekä latausaseman nopeudesta ja kapasiteetista.
Sähköautoja voidaan ladata seuraavasti:
- Vaihtovirta (AC), maksimiteho 22 kW. Tämä sopii PHEV- ja BEV-ajoneuvoille.
Tasavirta (DC), jota kutsutaan myös nimellä pikalataus, jonka teho on alkaen 50 kW. Se sopii vain BEV-ajoneuvoille.
- High Power Charging (HPC) on seuraavan sukupolven supernopea tasavirtalatausteknologia, jonka teho on alkaen 150 kW.

Mitä tämä tarkoittaa MINI:lle?
Täyssähköinen MINI saavuttaa täyden kapasiteettinsa kätevästi noin 3,5 tunnissa julkisella AC-laturilla, mutta se saavuttaa 80 % latauksen noin 36 minuutissa MINI-latausverkoston tasavirtalaturilla.

Liitintyypit ja kaapelit

Käytössä on useita erilaisia liitintyyppejä. AC-asemilla tyypin 2 liittimet ovat yleisimpiä, mutta joissakin on myös tyypin 1 liittimiä. DC-asemilla on joko ccs- tai CHAdeMO-liittimet. Eurooppalaiset autonvalmistajat käyttävät ccs-standardia. 
Vaihtovirtalatausta varten sinun on otettava mukaan oma tilan 3 kaapelisi, koska useimmissa asemissa ei ole sellaista valmiiksi liitettynä. DC-latureissa tämä ei ole tarpeen, koska niihin on liitetty kiinteä kaapeli. 

Mitä tämä tarkoittaa MINI:lle?
Sinun ei tarvitse olla huolissasi mistään. MINI:si sisältää jo sopivan perussarjan koti- ja julkiseen lataukseen, sisältäen alueelle ja autollesi sopivat kaapelit. Ja... MINI:si tietää, mitkä latauspisteet ja liittimet (tyyppi 2 ja/tai CCS) ovat oikeita auton tyypille, ja se käyttää oletuksena oikeita suodattimia MINI-kartoissa ja MINI -sovelluksessa. 

Latauspistettä

Euroopan julkinen latausinfrastruktuuri kasvaa tasaisesti. Latauspylväiden omistajia (CPO:t) on satoja ympäri Euroopan. Keskustan latausmahdollisuuksien lisäksi kaikki suuret moottoritiet on nyt varustettu pikalatausmahdollisuuksilla – tyypillisesti High Power Chargingilla (HPC) – kohtuullisin etäisyyksin. Näiden lukuisten latausmahdollisuuksien käyttämiseksi erikseen on melkoinen työ luoda tilit kaikille eri latauspisteiden operaattoreille sekä pitää kirjaa pääsytavoista, hinnoista, tileistä ja laskuista.

Mitä se tarkoittaa MINI Chargingille? MINI Charging koostaa suurimman osan latauspylväiden omistajista ympäri Eurooppaa ja lisää jatkuvasti uusia toimijoita ja tarjouksia. Siksi sinulle riittää yksi sopimus, jotta saat kätevästi käyttöösi täyden pääsyn koko verkostoon, kattaen AC- ja DC-lataukset, sisältäen myös HPC:n. Tutustu karttaamme nähdäksesi kaikki latauspisteet verkostossamme ja lähellä usein vierailemiasi kiinnostuksen kohteita.

Sähköauton lataaminen

Kun saavut latausasemalle, todennat itsesi sopivalla latauskortilla sovelluksen tai muun digitaalisen/teknisen ratkaisun avulla. Latauspylvään omistajasta (CPO) riippuen joko ensin avaat latauspisteen lukituksen tai kytket ensin autosi siihen.
Kun latauskaapeli on kytketty, se lukittuu molemmista päistään ennen latauksen aloittamista. Se pysyy lukittuna latausprosessin loppuun asti. Latausprosessi pysähtyy joko lukemalla todennusmenetelmä uudelleen tai yksinkertaisesti vain avaamalla auton lukituksen. Irrota kaapeli. Valmista.

Mitä tämä tarkoittaa MINI:lle/MINI Charginginille?
MINI-latauskorttisi tai MINI -sovelluksesi on avaimesi laajaan latauspisteiden verkostoon ympäri Euroopan. Opit pian pienet, latauspistekohtaiset erot prosessissa. Pysäytä latausprosessi etänä MINI -sovelluksella tai vain avaamalla auton lukitus.

Hinnat ja tariffit

Tarjolla on useita erilaisia hinnoittelumalleja ja komponentteja riippuen kunkin latauspylvään omistajan (CPO) ja/tai sähköisen liikkuvuuden tarjoajan (EMP) tarjonnasta. Hinnat voivat olla minuutti- tai kWh-kohtaisia, ja vaihtelevat ajan mukaan. Ne vaihtelevat joskus suuresti eri CPO:den välillä, ja mukana saattaa olla lisähinnoittelukomponentteja (esim. estohinta).
Jos käytät EMP-koostavia latauspisteitä useammalta eri CPO:lta, saatat saada pääsyn laajaan verkostoon, joka on hyödyllinen mukavuusnäkökulmasta sekä standardoitujen hinnoitteluvaihtoehtojen osalta. Voit hyödyntää julkista latausta joustavalla hinnalla (yksittäisen CPO:n asettama hinta ja hinnoittelumalli) tai kiinteällä hinnalla (yhtenäiset hinnat ja hintakomponentit koskevat kaikkia tarjouksen CPO:ita).

Mitä se tarkoittaa MINI Chargingille?
MINI Chargingin ja aktiivisen tariffin avulla voit ladata kätevästi laajassa CPO-tarjonnassa kaikkialla Euroopassa – yhteen, edulliseen AC/DC-hintaan. Hinta on optimoitu kullekin markkinalle perustuen paikallisiin energian markkinahintoihin.

image

Kestävää sähköautoilua vihreällä sähköllä

Sähköautot ovat juuri niin ympäristöystävällisiä kuin niiden lataukseen käytettävä energia. Tästä syystä haluamme tehdä lataustoiminnoista mahdollisimman ympäristöystävällisiä.

Lue lisää

Liity tänään ja saat pääsyn yhteen Euroopan suurimmista latausverkostoista.

Aloita tästä